onsdag 10 mars 2021

FEBRUARI

 Vi smider valpplaner....

Självklart har vi planerat sedan läääänge men nu börjar det närma sig löptider och då är det dags att mer konkret börja agera. Tikarna ögonlyses och vi stämmer av med fodervärdarna att det funkar tidsmässigt och de får all information om att ha koll på första löpdagen, ev avmaskning i samband med det osv. Vi får otroligt många valpförfrågningar men kan inte göra annat än att samla intresseanmälningar på hög tills vidare. Vi vill ju först gå igenom faserna "löp och parning" så vi har något hum om när det kan bli aktuellt. Nästa fas är att se om tikarna blir dräktiga och sen återstår att se hur många valpar det blir samt fördelningen tikar / hanar.

Vi gillar själva att aktivera och träna med våra hundar och ser helst att valparna kommer till aktiva hem. Och med aktiva menar vi inte bara promenader (det gör man ju ändå) utan att man gärna går kurser, tränar olika former av hundsporter såsom agility, rallylydnad, nosework, spår, viltspår eller något annat kul. De tikar som ska paras är aktiva, livliga och arbetsvilliga till tusen - jätteroliga hundar att jobba med. Samtidigt kan de vara världens gosigaste soffpotatisar. De har verkligen en on/off-knapp ;)

---

Vi har fått vår första hund som klarat all 4 nivåer av DS Trickhund - Duktig, Otrolig, Fantastisk och Fenomenal Dvärgschnauzer! Det är Primaliv Crystal Claire "Nahla" med matte/fodervärd Jenny Söderberg - grymt bra jobbat av er!!! Ni är såna härliga föredömen och stor inspiration för oss allihop :)(om jag visste hur man lägger upp filmer här skulle jag göra det - hjälp!) 

Även Primaliv Uptown Girl "Ines" klarade alla nivåer till slut, tack för pepp Jenny! Och heja på alla ni andra som "tricksar"!!!


Primaliv Ellabella "Eivor" som klarat nivå 2 och 
Primaliv Crystal Claire "Nahla" som klarat alla 4 nivåer
Ines diplom


---

Jag stickar vidare... Den första blå tröjan fick lite dålig passform i halsen, så jag gjorde ett nytt försök till Ines och den blev riktigt lyckad om jag får säga det själv :) så då fick Majken en likadan. Så här blev de:


Ines
Ines och Majken i nästan likadana tröjor

---

Vi har startat upp en grupp-chat för fodervärdarna. Det känns bra att kunna ge extra bra service till dem och att kunna nå varandra på ett enkelt sätt. Det är också bra att de har kontakt med varandra och kan dryfta alla frågor och undringar som kan dyka upp. 

Vi kör inomhusträning tillsammans i någon av hundhallarna. Det blir dessvärre bara vardagar just nu, och det passar såklart inte alla. Så småningom är tanken att vi kan träna utomhus tillsammans.

---

Dags för nya profilkläder till kenneln! 
Dels har vi utlovat belöning till de som genomför DS Trickhund och dels tar vi hem efter beställning. Den här gången blir det T-shirts i svart eller vitt med cerise eller svart/grått tryck samt Hoodies i svart med cerise eller grått tryck. Superbra kvalitet och snyggt tryck!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar