lördag 26 december 2020

Årskrönika 2020

 Här kommer en liten sammanfattning av detta konstiga år 2020.

I hundvärlden, som uppfödare märktes Coronaviruset mest av att alla utställningar och andra tävlingar ställdes in - samtidigt som väldigt många fler familjer än vanligt ville ha hund!

Vi har haft två kullar under sommaren. Det är en härlig tid att ha valpar då och det passade extra bra just i år att vi hade dubbla kullar. Vi anpassade oss efter gällande rekommendationer och träffade våra valpköpare utomhus, på promenad och på tomten. All information och valptittar skedde gemensamt utomhus på tomten - ett tillfälle per kull. Alla tog sitt ansvar och höll avstånd och det gick jättebra. Vi kunde ju kommunicera alldeles utmärkt med varandra! Och som extra bonus har kullarnas valpköpare fått extra starka band och håller kontakten med varandra fortfarande.

Vi har en ny hemsida och har tagit fram en ny logga för att trycka upp snygga tröjor och jackor. Vi sponsrar våra tävlande ekipage - de som kommer att tävla i officiella sammanhang - med tröjor och ibland med jackor. Dessa finns även att köpa för självkostnadspris hos oss.

Inga utställningar - vad gör man då?? Jo, det visade sig att vår rasklubb Dvärgschnauzerringen, SKK och Brukshundsklubben blev extra kreativa och bl a ordnade on-line tävlingar i rallylydnad. Så himla kul! Under sommaren började jag därför att köra Rallylydnad med Ines på de tävlingar som var igång. Det gick ju jättebra och Ines har nu fått en ny titel RLD N (rallylydnad nybörjare)! Vi har även tränat mycket viltspår och gått en kurs i Elitspår samt tränat mörkerspår. Jag har även kört viltspårskurser kontinuerligt för våra valpköpare. 

Kennel Primaliv har fått fram NIO nya viltspårschampions SEVCH - bara i år! Grattis till Wille, Melvin, Majken, Nahla, Bibbi, Elin, Holly, Dagny och Cirby!!

Bland foderhundarna tränar Holly nosework, viltspår och rallylydnad samt har debuterat på rallylydnadsbanan. Nahla tränar viltspår, rallylydnad, nosework och framförallt agility! Bibbi tränar rallylydnad, agility och viltspår. Dagny har gått några lydnadskurser och tränar viltspår. Allihop har dessutom blivit viltspårschampions under året! Eivor och Freja har gått valpkurser samt tränar viltspår.

Dessutom har vår fina rasklubb Dvärgschnauzerringen kört en jätterolig utmaning. Den kallas Dvärgschnauzerringens Trickhund och finns i fyra olika nivåer - 1 Duktig dvärgschnauzer, 2 Otrolig dvärgschnauzer, 3 Fantastisk dvärgschnauzer och 4 Fenomenal dvärgschnauzer.

Vi är så otroligt glada att se det stora intresset hos våra fodervärdar och valpköpare som deltagit och fortfarande deltar i denna roliga utmaning! Vår kennel Primaliv ligger bland de bästa i Kennelligan på nästan alla nivåer (4a på nivå 1 och 2a på nivå 2 och 3). Och ni ska veta att det är jättemånga som deltar, så vi är såå stolta! Fortsätt att göra roliga trick! All info finns på rasklubbens hemsida (dvargschnauzer.se)

Summering av året, som inte blev så tokigt ändå ;)

2 fina kullar E och F

2 Kennelträffar

9 nya SEVCH Svensk Viltspårschampions

1 ny RLDN Rallylydnad Nybörjare

12 (13) Duktiga dvärgschnauzer - Dvärgschnauzerringen (Majken räknas ej som Primalivuppfödn)

9 Otroliga dvärgschnauzer -  -"-

5 Fantastiska dvärgschnauzer -  -"-

... och fler på gång!!

Tänk vad mycket roligt vi gjort under året - och vad mycket nytt skoj vi ska hitta på nästa år!

Tack alla underbara och GOTT NYTT ÅR 2021!!Nahla SEVCHKennelträff - höstGulliga busvalpInes RLD NNahla orienterarE-kullenF-kullenBibbi SEVCH i ösregnRallylydnadsbanaMajken och InesMiddagsdaxLogga i rosa blingLogga i vitt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar