onsdag 9 december 2020

Viltspår

 Vi har tränat viltspår varje vecka under hösten, dels med våra vuxna hundar och dels med våra unga, blivande stjärnor. Det är fantastiskt kul att följa både hund och matte/husse från valpstadiet till - i bästa fall - championat!

Vi (jag) lägger träningsspår anpassade efter hundens nivå. Sen går jag antingen med och coachar ekipaget eller går själv med hunden och matte/husse följer med som publik. Största utmaningen är att lära sig läsa hunden, alla hundar spårar olika. Sen gäller det att lita på hunden - går verkligen spåret här? Hundarna är fantastiska med sina otroligt väl utvecklade luktsinnen! Lita på hunden :)

Ett helt gäng nya Svensk Viltspårschampion SEVCH har - och kommer att koras detta år. Hittills har vi fem klara champions och ytterligare tre är på gång att göra sitt tredje och sista öppenklass-prov...

Är du intresserad av att prova på? Vi jobbar i första hand med vår egen uppfödning, men i mån av tid och plats kan vi eventuellt hjälpa till.

Annars rekommenderar jag ViLT-spårarna (finns på Facebook)! Lena och Tina är fantastiskt duktiga, trevliga och pedagogiska. De har kurser, enskild träning, prov mm mm. Superbra!!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar