onsdag 7 november 2018

Int show Leuven, Belgien 28 oktober

Vi gjorde en liten Roadtrip via Malmö och Tyskland ner till Leuven i Belgien. Kombinationen av semester/utflykt för att se och uppleva nya platser och att få med en liten utställning en av dagarna tycker jag är perfekt. Nu börjar jag även få med maken på tåget, så det här blev en perfekt resa.

Vi packade in oss i bilen, både Ines och Majken var med såklart. Resan var i princip helt oplanerad och efter några små stopp tog vi in på ett litet lustigt "hotell" i Malmö. Allt var självbetjäning - incheckning med koder mm. Men ett fint litet rum i två våningar med sköna sängar och eget kök.
Dagen efter for vi vidare via bron över till Danmark och sen ner till Tyskland. Vi bodde på vischan på ett trevligt litet hotell med rustikt tyskt kök.

Vidare neråt Belgien till vårt hotell i Leuven som låg mitt i centrum. Hotellet var mycket speciellt, man checkade in i vid bardisken i baren och allt var mörkt med kulörta lampor, halvhög rockig musik och doften av - doftgran! Nåväl rummen var superfräscha, frukosten fantastisk med champagne och allt annat man kan önska. Läget var om möjligt ännu bättre, runt hörnet fanns gågator med ett stort utbud av trevliga restauranger. Jag åt självklart musslor med pommes - är man i Belgien.... så gott!

Dagen efter var det utställning. Jag hade anmält båda tikarna - någon borde väl kunna få ett cacib?!
Och så blev det! Båda vann sina klasser och Majken vann över Ines i konkurrensen där maken visade Majken! Det var första gången han var inne i en ring och så vinner de! Jag är så stolt och glad!!!
Majken blev dessutom BIR så vi (jag) fick snällt stanna kvar till finalerna, annars skulle de inte registrera hennes cacib...

Nåväl så här slutade dagens tävling:

Charisma Genstat ”Majken” ❤️
Exc BOB CAC CACIB I Leuven, Belgien
Domare Carsten Birk, DK

Primaliv Uptown Girl ”Ines” ❤️
Exc 2BT RCAC RCACIB

Nöjda firade vi på kvällen! efter två nätter i Leuven vände vi sakta hemåt. Först en natt i Lubeck på ett mysigt hotell. Dagen efter gjorde vi en riktig stadsvandring och hittade den lilla krog vi åt på förra gången för typ 15-18 år sedan.
Sen åkte vi hemåt, övernattade i Ängelholm med obligatorisk strandpromenad.
Supermysig resa, här kommer lite bilder:Resans Drottning - Charisma Genstat "Majken" med sin pristofs (inga rosetter delades ut!)Majkens diplom


Ines diplomPrisbordet dignade inför finalerna
Vi åt naturligtvis den belgiska specialiteten Moules Frites - SÅ gott!Leuven by night
Vi bodde på en gård i Tyskland på vägen nerInes och MajkenFåren kom rusande i full fart mot oss, här är vi i Skåne


Utsikt från vårt fönster ner mot floden i LubeckHär lutar allt lite hit och dit...

Skön höstpromenad i Lubeck
Vårt hotell från andra sidan flodenGamla saltlager

Nära Turning Torso bodde viSand och strand-fnatt i Ängelholm


Det blåååserTack för denna gång - vi får se var kosan styr nästa gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar